Hoi, ik ben Yvonne Feijten en het Beeldlokaal is mijn werkplek en atelier. 

Als zelfstandige heb ik diverse werkzaamheden die mijn passie voor kunst en onderwijs combineren. Ik werk als kunstdocent op diverse basisscholen, museumdocent en als zelfstandig kunstenaar.

Ik houd van grafiek en oude ambachtelijke technieken. Zo maak ik monoprints, druk linosnedes af met een zilveren lepel, maak houtsnedes, gebruik pastamachines en oude melkpakken om te etsen en schilder m'n eigen negatieven voor cyanotype prints. Mijn eigen werk is veelal een combinatie van deze technieken welke ik middels collages samenvoeg. 

In m'n vrije tijd fotografeer ik graag met m'n geliefde Rolleicord 6x6 analoge camera. De negatieven hiervan gebruik ik tevens om cyanotype afdrukken te maken. De mooiste prints worden ingelijst in vintage dialijstjes en worden verkocht.  

Ik geef diverse workshops waarin ik oude technieken in een modern jasje heb gestoken. Het is mijn doel om alles wat je in een workshop leert ook thuis te kunnen toepassen zonder hiervoor dure en ingewikkelde materialen te moeten aanschaffen. Ik geef gedurende het jaar meerdere workshops en cursussen alternatieve druktechnieken. 

Portfolio

Curriculum vitae

Volg me ook op Facebook en Instagram

Tags: Het Beeldlokaal, Cursus, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Gelli Plate, Etsen, DOAS