De Pasta-Pers

De Pasta-Pers is een compacte en lichtgewicht drukpers gemaakt van een pastamachine. Deze pers is ideaal voor het afdrukken van etsen met lege melkpakken of plastic plaatjes. Deze alternatieve etstechniek maakt gebruik van lege pakken ipv de traditionele etsplaatjes en geeft professionele resultaten. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Kijk op deze pagina voor voorbeelden. Dankzij het kleine formaat is hij gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Voor iedereen die thuis aan de slag wil met grafische technieken of op locatie wil werken.

 

Twee varianten

De Pasta-Pers wordt gemaakt in twee varianten. De Pasta-Pers compact en de Pasta-Pers XL.

Specificaties:
- Pasta-Pers™ compact:
50 cm lang, 24 cm breed.
Maximale breedte van je afdruk: 14 cm
-Pasta-Pers™ XL: 80 cm lang, 36 cm breed.
Maximale breedte van je afdruk: 25 cm

Opties

Om je Pasta-Pers compleet te maken kun je kiezen uit de volgende opties: 

  • Bijpassend vilt (tip!). Dit professionele etsvilt is speciaal gemaakt voor drukpersen. Het zorgt voor een goede verdeling van de druk voor de beste resultaten. Nodig voor het maken van etsen en reliëfdruk.
    €16,50 voor de Pasta-Pers™ compact, €26,50 voor de Pasta-Pers™ XL.

  • Startersset etsen. Hiermee kun je thuis meteen beginnen met je eerste ets. In de set zit: Een handleiding met duidelijk stappenplan, 4 etsplaatjes (Tetrapak, diverse formaten), tube professionele zwarte etsinkt op waterbasis 60ml, etsnaald 1,5mm, 8 stukken etspapier van goede kwaliteit 10x15cm, inktspateltje, wattenstaafjes, overtrekpapier, plastic handschoenen en 2 stukken kaasdoek. €32,50

  • De Beeldlokaal etsnaald. Een alternatieve naald gemaakt van o.a. een potlood en punaise. Gemakkelijker mee 'te sturen' dan de normale etsnaalden. De punt is dikker. €4,50

  • Extra professionele etsnaald. 2 mm dikke punt. €7,50

  • Speciaal voor scholen/grote groepen: de startersset XL. Hierin zit genoeg materiaal voor bijvoorbeeld een hele klas: 5x de hoeveelheid etspapier, etsplaatjes, inktspatels, wattenstaafjes, overtrekpapier, handschoenen en kaasdoek. De hoeveelheid inkt en etsnaalden is gelijk aan de normale startersset. €65


De Pasta-Pers wordt op bestelling gemaakt. De levertijd is gemiddeld 2 tot 4 weken. Ophalen kan in Atelier het Beeldlokaal.

Verzending naar elk adres binnen Nederland: €12,50
Verzending naar het buitenland is mogelijk, informeer naar de verzendkosten.

Verkoopprijs:
€155 Pasta-Pers™ compact UITVERKOCHT
€255 Pasta-Pers™ XL 

Zakelijke bestellingen +21% btw

Duurzaamheid en hergebruik

De Pasta-Pers wordt met veel zorg en liefde gemaakt in Leeuwarden. De basis van de pers is de Italiaanse pastamachine. Een romantische toevoeging aan menig keukenuitrusting maar in de praktijk staan ze veelal stof te happen achterin het keukenkastje. Ik koop deze pastamachines, smeer alle onderdelen, maak de nodige aanpassingen en geef ze een tweede leven als drukpers. (De XL variant is iets bijzonderder en daarom wel nieuw gekocht).

De ombouw is gemaakt van duurzaam geteeld berkenhout en voorzien van een laag blanke lak. Hierdoor is de drukpers goed beschermt en blijft de houtstructuur zichtbaar. De bodemplaat is gemaakt van gerecycled hout wat het een uniek uiterlijk geeft en bovendien erg duurzaam is. Hierdoor is elke pers uniek en kan afwijken van de foto's. Hij wordt geleverd met een klem om de pers stevig aan de tafel te bevestigen, een beschermblokje en duidelijke handleiding.  

Goed om te weten: voor het maken van etsen en reliëfdruk is speciaal drukpers vilt nodig. Dit is als optie te koop.

Bestel hier uw Pasta-Pers en accessoires: