Een community-art project over verbinding

In 2020 verdween de handdruk, een gebaar dat diep verzonken is in onze cultuur als het begin van een ontmoeting. In de huidige tijden zijn nieuwe ontmoetingen tussen mensen een schaars goed en ontstaat er letterlijk en figuurlijk afstand.

Het doel van dit community-art project is om nieuwe verbindingen te leggen tussen mensen waarbij iedereen actief betrokken wordt bij het creëren van een uniek kunstwerk. Centraal in dit project staat de hand, symbool voor verbinding en de ontmoeting.

Een nieuwe ontmoeting

Onder de Friese zon ontmoeten we elkaar, maken we contact, kijken we elkaar in de ogen en drukken we onze hand. Niet letterlijk maar met een bijzondere afdruk. Dit project is meer dan enkel samen een kunstwerk maken, het is een beleving, een nieuwe ontmoeting en daarmee een nieuw begin. 

Foto: 'Wachten op hoog water', Jan Ketelaar www.janketelaar.nl 

Het kunstwerk

Het eindresultaat zal een groot kunstwerk worden waarin de diversiteit en de overeenkomsten van de gemeenschap zichtbaar worden gemaakt. Het kunstwerk zal worden tentoongesteld in de expositieruimte van de DOAS tijdens een editie van de kijkDOAS (open dag van de DOAS). Daarnaast wordt er onderzocht of het mogelijk is om deze een permanente plek binnen de DOAS te geven. Bovendien worden alle originele handafdrukken gedigitaliseerd en vormen zo een online catalogus. Deze zullen permanent te bezichtigen zijn via deze website.

 Dit project wordt mede gefinancierd door: 

Tags: Atelier het Beeldlokaal, Cursus, Cursussen, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Blauwdrukken, Alternatief, druktechnieken, grafische technieken, Etsen, DOAS, pinhole fotografie, DOKA, verrassende workshop, atelier, Friesland, analoge fotografie, workshop film fotografie, holga camera, vintage camera, solargraph, werkman, workshop sjabloondrukken, creatieve workshop leeuwarden, stadsDOKA Leeuwarden