Hoi, ik ben Yvonne Feijten en ik woon in Pingjum. Atelier het Beeldlokaal is mijn werkplek en atelier. 

Als zelfstandige heb ik diverse werkzaamheden die mijn passie voor kunst en onderwijs combineren. Ik werk als kunstdocent op diverse basisscholen, museumdocent en als zelfstandig beeldmaker.

Ik heb een passie voor grafiek en oude fotografische technieken. Zo maak ik monoprints, druk linosnedes af met een zilveren lepel, werk met coladruk, gebruik pastamachines en oude melkpakken om te etsen en schilder m'n eigen negatieven voor cyanotype prints. Mijn eigen werk is veelal een combinatie van deze technieken welke ik vaak middels collages samenvoeg. 

In m'n vrije tijd fotografeer ik graag met diverse analoge camera. De negatieven hiervan gebruik ik tevens om cyanotype afdrukken te maken en uiteraard vergrotingen in de DOKA. 

Ik geef diverse workshops waarin ik oude technieken nieuw leven inblaas. Het is mijn doel om alles wat je in een workshop leert ook thuis te kunnen toepassen zonder hiervoor dure en ingewikkelde materialen te moeten aanschaffen. Ik geef gedurende het jaar meerdere workshops en cursussen alternatieve druktechnieken en fotografie.

Portfolio

Curriculum vitae

Volg me ook op Facebook en Instagram

Tags: Het Beeldlokaal, Cursus, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Gelli Plate, Etsen, DOAS