Alternatieve druktechnieken & fotografie

Atelier het Beeldlokaal is dé plek voor alternatieve druktechnieken en analoge fotografie. Oude technieken zoals etsen, monoprinten, analoge fotografie en cyanotype worden nieuw leven ingeblazen. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voor iedereen die houdt van experimenteren, oude/grafische technieken of gewoon nieuwsgierig is naar de bijzondere manier van prints maken. Leer om met minimale middelen foto's en prints te maken met maximale impact.

 

Leuk detail: alle workshops zijn zo ontworpen dat hetgeen wat je leert óók thuis kunt doen. Je hebt dus geen dure en ingewikkelde spullen nodig. 

Tijdens deze workshop leer je een lichtgevoelig papier te maken, een eigen ontwerp te creëren en diverse prints af te drukken met behulp van zonlicht. Met recht een magische techniek.

Lees meer

Met een leeg melkpak een potlood en punaise kun je thuis volwaardige etsen maken. Het mooiste is dat veel mensen zonder dat ze het weten een heuse etspers in huis hebben: een pastamachine.

Lees meer

Leer alles over deze oervorm van fotografie, bouw een volwaardige pinhole camera van een leeg koekblik, maak foto's en ontwikkel ze zelf in de unieke Pop-Up-DOKA (donkere kamer). 

Lees meer

Gebruik drukinkt, rollers en sjablonen om afdrukken te maken in levendige kleuren zoals je die nog nooit eerder zag. Een bijzondere druktechniek geïnspireerd op het werk van de Groningse kunstenaar Hendrik Werkman.

Lees meer

Geef je creativiteit een nieuwe impuls en duik in de wereld van de alternatieve drukkunst! Prikkel je zintuigen, leer nieuwe technieken en ervaar het plezier van grafisch werken. 

Lees meer

Leer tijdens deze mini-cursus alles over analogie fotografie. De camera, ontwikkel een filmrolletje tot het maken van een contactafdruk en vergroting. Kies zelf welke lessen je wilt volgen.

Lees meer.

De DOKA is speciaal gebouwd voor diegene die analoge fotografie een warm hart toedragen en hun negatieven willen afdrukken. Er gaat immers niks boven een echte zilver gelatine print!

Lees meer

Tags: Atelier het Beeldlokaal, Cursus, Cursussen, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Blauwdrukken, Alternatief, druktechnieken, grafische technieken, Etsen, DOAS, pinhole fotografie, DOKA, verrassende workshop, atelier, Friesland, analoge fotografie, workshop film fotografie, holga camera, vintage camera, solargraph, werkman, workshop sjabloondrukken, creatieve workshop leeuwarden, stadsDOKA Leeuwarden