Workshops

Alle workshops kenmerken zich door een ambachtelijk proces en maken gebruik van een druktechniek. Oude technieken zoals etsen, linosnede, monoprinten en cyanotype worden nieuw leven ingeblazen. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voor iedereen die houdt van experimenteren, grafische technieken of gewoon nieuwsgierig is naar de bijzondere manier van afdrukken. 

Leuk detail: alle workshops zijn zo ontworpen dat hetgeen wat je leert óók thuis kunt doen. Je hebt dus geen dure en ingewikkelde spullen nodig en krijgt bij alle workshops een hand-out met een samenvatting van de workshop. 

Tijdens deze workshop leer je een lichtgevoelig papier te maken, een eigen ontwerp te creëren en diverse botanische prints af te drukken op verschillende manieren.

Lees meer

Met een leeg melkpak een potlood en punaise kun je thuis volwaardige etsen maken. Het mooiste is dat veel mensen zonder dat ze het weten een heuse etspers in huis hebben: een pastamachine.

Lees meer

Maak tijdens deze workshop je eigen duurzame Gelli Plate en maak kennis met monoprinten. Je leert diverse technieken en maakt kleurrijke afdrukken die altijd verrassend én uniek zijn.

Lees meer

Tags: Het Beeldlokaal, Cursus, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Gelli Plate, Etsen, DOAS