Cursus alternatieve druktechnieken

Geef je creativiteit een nieuwe impuls en duik in de wereld van de alternatieve drukkunst!
Prikkel je zintuigen, leer nieuwe technieken en ervaar het plezier van grafisch werken. 

Deze cursus is zeer geschikt voor iedereen die wil experimenteren met grafische technieken, iets nieuws wil leren of simpelweg gewoon nieuwsgierig is geworden.

Er is een maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend groep.

Lees meer

Workshops:

Oude technieken zoals etsen, linosnede, monoprinten en cyanotype worden nieuw leven ingeblazen. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voor iedereen die houdt van experimenteren, grafische technieken of gewoon nieuwsgierig is naar de bijzondere manier van afdrukken. Daarnaast kunnen alle fotografie liefhebbers hun hart ophalen met de workshop pinhole fotografie. Leer om met minimale middelen foto's te maken met maximale impact.

Leuk detail: alle workshops zijn zo ontworpen dat hetgeen wat je leert óók thuis kunt doen. Je hebt dus geen dure en ingewikkelde spullen nodig en krijgt bij alle workshops een hand-out met een samenvatting van de workshop. 

Gebruik drukinkt, rollers en sjablonen om afdrukken te maken in levendige kleuren zoals je die nog nooit eerder zag. Een bijzondere druktechniek geïnspireerd op het werk van de Groningse kunstenaar Hendrik Werkman.

Lees meer

Tijdens deze workshop leer je een lichtgevoelig papier te maken, een eigen ontwerp te creëren en diverse botanische prints af te drukken op verschillende manieren.

Lees meer

Met een leeg melkpak een potlood en punaise kun je thuis volwaardige etsen maken. Het mooiste is dat veel mensen zonder dat ze het weten een heuse etspers in huis hebben: een pastamachine.

Lees meer

Vergeet megapixels, full frame sensors en zoomlenzen: dit is dé oervorm van fotografie. Leer alles over pinhole fotografie, bouw je eigen camera, ga op pad en ontwikkel je eigen rolletje in een mix van o.a. koffie!

Lees meer

Maak foto's met een pinhole camera en ontwikkel je eigen foto's in de enige echte Pop-Up-Pinhole-Doka: een lichtdichte tent die dienst doet als DOKA (donkere kamer).

 

Lees meer

Tags: Het Beeldlokaal, Cursus, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Gelli Plate, Etsen, DOAS