Cursus

Geef je creativiteit een nieuwe impuls en duik in de wereld van de alternatieve drukkunst!
Prikkel je zintuigen, leer nieuwe technieken en ervaar het plezier van grafisch werken. 

Deze cursus is zeer geschikt voor iedereen die wil experimenteren met grafische technieken, iets nieuws wil leren of simpelweg gewoon nieuwsgierig is geworden.

 

Er is een maandagavond, woensdagavond en vrijdagochtend groep.

Lees meer

Workshops

Oude technieken zoals etsen, lithografie, linosnede, monoprinten en cyanotype worden nieuw leven ingeblazen. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en voor iedereen die houdt van experimenteren, grafische technieken of gewoon nieuwsgierig is naar de bijzondere manier van afdrukken. 

Leuk detail: alle workshops zijn zo ontworpen dat hetgeen wat je leert óók thuis kunt doen. Je hebt dus geen dure en ingewikkelde spullen nodig en krijgt bij alle workshops een hand-out met een samenvatting van de workshop. 

Tijdens deze workshop leer je hoe je van een stuk aluminiumfolie en een paar andere huis-tuin-en-keukenspullen echte lithografie prints maakt en afdrukt. Je hebt zelf niet eens een drukpers nodig!

Lees meer

Tijdens deze workshop leer je een lichtgevoelig papier te maken, een eigen ontwerp te creëren en diverse botanische prints af te drukken op verschillende manieren.

Lees meer

Met een leeg melkpak een potlood en punaise kun je thuis volwaardige etsen maken. Het mooiste is dat veel mensen zonder dat ze het weten een heuse etspers in huis hebben: een pastamachine.

Lees meer

Tags: Het Beeldlokaal, Cursus, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Gelli Plate, Etsen, DOAS