Magische blauwdrukken

Cyanotype is een bijzondere manier om je eigen prints te maken. Dankzij lichtgevoelig papier en gebruik van zonlicht kun je vrijwel alles afdrukken wat je maar wilt. Deze wonderlijke ontdekking werd in 1842 gedaan en in eerste instantie gebruikt voor het maken van fotokopieën. Anna Atkins gebruikte de techniek voor haar botanische studie en was daarmee feitelijk de eerste vrouwelijke fotograaf. Haar werk is aangekocht door het Rijksmuseum.

Zelf aan de slag

Tijdens deze workshop leer je een lichtgevoelig papier te maken, een eigen ontwerp te creëren en diverse prints af te drukken op verschillende manieren. Gebruik hiervoor planten, bloemen, knopen, kralen, letters, zelfgemaakte vormen van papier enz enz. De mogelijkheden zijn eindeloos! De resultaten zijn altijd verrassend en gegarandeerd bijzonder.

Het is geschikt voor iedereen en er is geen ervaring vereist. Ook niet onbelangrijk: deze techniek is ook thuis prima zelfstandig te doen. 

Wat komt er in de workshop aan bod:

- Geschiedenis van dit bijzondere proces
- Zelf lichtgevoelig papier maken
- Diverse afdrukken maken met o.a natuurlijk materiaal
- Toepassing van de 'natte-cyanotype' techniek
- Ruim tijd voor het maken van meerdere prints

Na deze workshop heb je alle kennis in huis om zelf aan de slag te gaan. Het is mogelijk om voor €12,50 een setje te kopen met daarin de benodigdheden om ook thuis cyanotypes te maken. 

Locatie:

Het Beeldlokaal bevindt zich in de oude ambachtsschool in Leeuwarden: de DOAS. Cornelis Trooststraat 48, lokaal 110 C
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en ligt op loopafstand van het station.

Details:

Duur workshop: 3 uur.

Kosten: €75 p.p. inclusief btw
Inclusief: professionele begeleiding, alle materialen thee & koekjes.

Maximaal 8 deelnemers per workshop. De workshop gaat door bij minimaal 4 cursisten.

Algemene voorwaarden

Eerstvolgende workshops:

Vrijdag 19 juli           13:00-16:00 uur

Staat er geen geschikte data tussen? Neem contact op voor een workshop op afspraak!

Ja, ik geef me op voor de workshop!

Tags: Atelier het Beeldlokaal, Cursus, Cursussen, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Blauwdrukken, Alternatief, druktechnieken, grafische technieken, Etsen, DOAS, pinhole fotografie, DOKA, verrassende workshop, atelier, Friesland, analoge fotografie, workshop film fotografie, holga camera, vintage camera, solargraph, werkman, workshop sjabloondrukken, creatieve workshop leeuwarden, stadsDOKA Leeuwarden