Werken in een echt atelier

Drukmakers zijn kinderen van 8 t/m 12 jaar die op woensdagmiddag in een echt atelier aan de slag gaan met druktechnieken. 

Elke les start met een thema of onderwerp en daarna ga je als een echte kunstenaar aan de slag! In het atelier staan allerlei bijzondere drukpersen die je allemaal mag gebruiken. Leer bijvoorbeeld sjabloondrukken met echte inktrollers, je eigen linosnede gutsen, maak met Ministeck je eigen miniprint, leer etsen met een pastamachine en met karton de gaafste kartondrukken maken. 

Een grafische ontdekkingstocht!

In een gezellige sfeer gaan we al onderzoekend kijken wat je allemaal kunt maken met grafische technieken. We werken met professionele materialen en je zult verrast zijn door je eigen resultaten! 

We kijken ook samen naar werken van beroemde kunstenaars en leren zo over bijvoorbeeld kleur, materialen en de betekenis van kunst. 

Drukmakers staan voor: plezier, spelenderwijs leren en volop creativiteit.

Woensdagmiddag 

De Drukmakers komen twee per maand samen op de woensdagmiddag van 15:00-17:00. Om te kijken of het wat voor je is kun je gratis een proefles komen volgen. Mail hiervoor om een afspraak te maken.

Daarna kun je je opgeven voor een serie van 10 of 25 lessen. We werken in kleine groepen van maximaal 8 kinderen.

Kosten & opgeven

Wanneer u uw kind opgeeft voor de Drukmakers kunt u ervoor kiezen om een 10 lessenkaart of 25 lessenkaart aan te schaffen. 

10 lessenkaart: € 150
25 lessenkaart: € 350

Het is altijd inclusief professionele begeleiding, alle materialen en wat lekkers bij de limonade. Daarnaast krijgt ieder kind een persoonlijk online portfolio met daarin foto's van al het gemaakte werk. 

Een nieuwe groep start bij minimaal 4 Drukmakers.
Wacht niet te lang met opgeven want het zijn maar kleine groepjes.

Algemene voorwaarden

Ja, ik geef me op!

Begeleiding

De Drukmakers worden begeleid door Yvonne Feijten, bevoegd docent en beeldend kunstenaar. Al meer dan 20 jaar organiseert en begeleidt ze kinderen met creatieve activiteiten op o.a. scholen. Zo geeft ze kunstlessen op basisscholen, is museumdocent en geeft daarnaast diverse workshops en cursussen druktechnieken voor volwassenen. 

Locatie

Het Beeldlokaal is een voormalig klaslokaal in de oude ambachtsschool in Leeuwarden: de DOAS. Gelegen aan de Cornelis Trooststraat is dit dé creatieve broedplaats van de stad. De ruimte is gezellig ingericht en heeft grote ramen waardoor het prachtig licht is.

Het ligt op loopafstand van het station en er is volop gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Waar vind ik het Beeldlokaal?

Oude ambachtsschool 
Cornelis Trooststraat 48 Leeuwarden

Tags: Het Beeldlokaal, Cursus, Workshop, Creatief, Leeuwarden, Yvonne Feijten, Monotype, Cyanotype, Alternatieve druktechnieken, Gelli Plate, Etsen, Pasta-Pers, drukpers, DOAS