'Druksels'

Gebruik drukinkt, rollers en sjablonen om afdrukken te maken in levendige kleuren zoals je die nog nooit eerder zag. Leer alles over deze bijzondere druktechniek die geïnspireerd is op het werk van de Groningse drukker-kunstenaar Hendrik Werkman.

Werkman was destijds revolutionair met zijn zelf ontwikkelde techniek die hij ‘Druksels’ noemde. Als drukker maakte hij gebruik van de materialen die hij voorhanden had en kwam zo tot een uniek beeldmerk.

Drukinkt, rollers en stencils

Tijdens deze workshop leer je dat een inktroller een zeer divers gereedschap is waarmee je veel bijzondere resultaten kunt bereiken. De drukinkten je gaat gebruiken zijn onwaarschijnlijk mooi en zorgen voor wonderlijke effecten wanneer ze met elkaar worden gecombineerd. Dankzij de transparantie kun je eindeloos variëren met kleuren en over elkaar heen drukken. De stencils snij je zelf en vormen de basis voor je werk.

Het leuke is dat je voor deze druktechniek geen drukpers nodig hebt waardoor dit ook thuis prima is te herhalen. Tijdens de workshop krijg je tips over welk materiaal geschikt is en wat je beter niet kunt gebruiken.

Deze workshop is zeer geschikt voor iedereen die houdt van grafische technieken, kleur en wil experimenteren met deze bijzondere drukkunst.